• sns02
  • sns03
  • sns01

Lima suiga laiti e faʻamalosia ai le faʻatinoina lelei o laʻau

O le tau o le malosi e faʻagaioia ai le afi eletise i le sefulu tausaga a itiiti mai e 30 taimi le tau o le faʻatau muamua. O le malosi o le faʻaaogaina o le malosi mo le tele o le tau o le soifuaga, o Marek Lukaszczyk o le afi ma le mea e gaosi ai taʻavale, WEG, o loʻo faʻamatalaina ai auala e lima e faʻaleleia atili ai le malosi o le afi. Faʻafetai, o suiga i se laʻau e le tau tele ina ia selesele ai sefe. Ole tele o nei suiga o le a galulue ma ou tulaga faʻailoga ua i ai ma mea faigaluega.

Tele eletise eletise o loʻo faʻaaogaina e a le maualalo le aoga pe le lelei tele mo le talosaga. O faʻafitauli uma e lua e mafua ai ona galue malosi afi nai lo le mea e manaʻomia, faʻaaoga le tele o le malosi i le gaioiga. Faʻapena foi, tuai motors atonu na toe faʻafoiina i ni nai taimi i le taimi o tausiga, faʻaititia ai lo latou lelei.

O le mea moni, ua fuafuaina o se afi leiloa le tasi i le lua pasene le lelei i taimi uma e toe faʻataʻamilo ai. Talu ai o le faʻaaogaina o le malosi e faʻaalu ai le 96 pasene o le aofaʻi o le ola taamilosaga tau o se afi, o le totogiina faʻaopoopo mo se totogi lelei muamua afi o le a mafua ai le toe totogiina o tupe faʻaalu i lona soifuaga.

Ae afai o le afi o loʻo galue, ma sa galue mo le tele o tausaga, e aoga le faʻafitauli o le faʻaleleia o ia? Faatasi ai ma le sao o le afi faʻatau, o le faʻaleleia auala e le faʻalavelave. O se faʻavasegaina muamua faʻamautinoaina o le afi fesuiaiga e faʻataunuʻuina faʻavave ma ma itiiti ifo downtime. Filifili mo alamanuia tulaga vae tulagavae fesoasoani fesoasoani e streamline lenei faiga, e pei o falegaosimea faataatiaga o le a le manaomia le suia.

E manino lava, afai e i ai lau selau o afi i lau fale, e le mafai ona sui i latou i le tasi le alu. Faʻatulaga muamua afi na faʻatonuina e toe faʻafoʻi muamua ma fuafua se faʻasologa o sui i le lua i le tolu tausaga e aloese ai mai taimi taua.

Motor faʻatinoina sensor

Ina ia faʻaauau pea ona lelei le faʻatinoina o afi, e mafai e pule o laʻau ona faʻapipiʻi masini toe faʻafou. Ma metric taua e pei o le gatete ma le vevela vaʻavaʻaia i taimi moni, fausiaina i le vaʻaia o vaʻavaʻaiga auiliiliga o le a faʻailoa ai lumanaʻi faʻafitauli ae le o le toilalo. Faʻatasi ai ma sensor-faʻavae talosaga afi faʻamatalaga e aumaia ma lafoina i se telefoni poto poʻo le laupapa. I totonu o Pasila, o se tasi fale gaosi oloa faʻatinoina lenei tekonolosi luga afi aveina tutusa tutusa ea masini toe faʻaleleia. Ina ua maua e le 'au vaʻavaʻaia se mataala e tasi le maualuga o le gatete tulaga nai lo le taliaina faitotoʻa, o latou faʻateleina le mataala na mafai ai ona latou foia le faʻafitauli.

A aunoa ma lenei malamalamaʻaga, e ono le mafai ona tulaʻi mai le tapunia o fale gaosi. Ae o fea o iai le faʻasao o le malosi i le tala ua taʻua? Muamua, faʻateleina gatete o faʻateleina faʻaaogaina malosiaga. Mautu vae tuʻufaʻatasia i luga o le afi ma lelei masini maʻaʻaʻa e taua tele e mautinoa ai le tete. E ala i le fofoina o le le lelei le gaioiga faʻavavevave, o lenei maimau malosiaga tausia i le itiiti ifo.

Lona lua, i le puipuia o se atoa fale gaosi tapunia, o le maualuga maualuga manaʻoga manaʻomia e restart uma masini sa le manaʻomia.

Faʻapipiʻi lemu amataga

Mo masini ma afi e le mafai ona faʻaauau pea, e tatau ona faʻatutu e ni pule o laʻau ni masini amata vaivai. O nei masini faʻaititia le tumau le mamafa ma torque i le paoa nofoaafi ma le eletise o loʻo osooso nei o le afi i le taimi o le amataga.

Mafaufau i lenei mea o se i le moli mumu auala feoaʻi. E ui e mafai ona e tuʻu lou vae i lalo o le kesi uila a oʻo ina lanu lanumeamata le moli, e te iloa ose auala le lelei ma faʻatosina faaeletise e aveina ai le taʻavale - ae mataʻutia foi.

Faʻapena foi, mo masini masini, o se telegese amata faʻaaogaina laititi le malosi ma mafua ai le faʻaititia o le faʻaititia o le afi i le afi ma le pou. I luga atu o le ola o le afi, o se vaivai amataina maua tau sefe faʻatatauina i le faʻaititia o tau o le malosi. Nisi vaivai amataina na fausiaina foi i le otometi malosi faʻaleleiina. Lelei tele mo compressor talosaga, o le vaivai amataina faamasinoina le mamafa manaʻoga ma fetuʻunaʻi tusa ai ina ia faʻaalu le malosi faʻaalu i se mea maualalo.

Faʻaaoga se fesuiaʻiga o le saoasaoa o taʻavale (VSD)

O nisi taimi e taʻua o le fesuiaʻiga o taimi (VFD) poʻo le inverter drive, VSDs fetuʻunaʻi le saoasaoa o le eletise afi, faʻavae i luga o le talosaga manaʻoga. A aunoa ma lenei faʻatonutonuina, e na ona tofitofi le faiga peʻa manaʻomia le laʻititi, faʻateʻa le maimau le malosiaga pei o le vevela. I totonu o se ili apalai mo se faʻataʻitaʻiga, VSDs faʻaititia le tafe o le ea e tusa ma manaʻoga, nai lo le na o le tipiʻeseina o le vaʻalele a o totoe i le maualuga gafatia.

Faʻatasia le VSD ma le supa-premium lelei faʻatinoina ma o le faʻaititia o le malosi tau o le a tautala mo latou lava. I le faʻamaluluina o olo faʻataʻitaʻi mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le W22 IE4 maoaʻe totogi afi ma le CFW701 HVAC VSDpe a fua lelei, maua ai se faʻaititia o le tau faʻaititia o le malosi e oʻo atu i le 80% ma le averesi o sefeina o le vai e 22%.

E ui o le tulafono faʻatonutonu o loʻo taua ai e tatau ona faʻaaogaina afi IE2 ma le VSD, o lenei mea sa faigata ona faʻamalosia i le lalolagi atoa. O lenei e faʻamatalaina pe aisea ua atili ai ona faigata tulafono. E oʻo ia Iulai 1, 2021, e tolu vaega afi o le a manaʻomia le ausia o tulaga IE3, tusa lava poʻo le a le VSD faʻaopoopo.

O le 2021 suiga o loʻo taofia VSDs foʻi i tulaga maualuga, ma tuʻuina atu ai le vaega lea o loʻo faʻatulagaina e IE. O le a latou faʻamoemoe e feiloaʻi ma le IE2 standard, e ui o le IE2 drive e le faʻatusalia le tutusa lelei o le IE2 afi - o vaega eseese ia o le faʻavasegaina.

Faʻaaoga atoatoa VSDs

O le faʻapipiʻiina o le VSD o se mea e tasi, o lona faʻaaogaina i lona malosi atoa o le isi. Tele VSDs o loʻo tumu i mea aoga e le iloa e pule o laʻau. O talosaga pamu o se faʻataʻitaʻiga lelei. E mafai ona vevesi le tagofiaina o le suavai, i le va o lepeti ma le maualalo o le suavai, e tele mea e mafai ona sese. Faʻatonutonuina i totonu mafai ai ona sili atu le lelei faʻaaogaina o afi faʻavae i luga o gaosiga manaʻoga ma suavai maua.

Otometi gagau paipa mauaina i le VSD mafai ona faʻailoaina suavai leakage sone ma fetuʻunaʻi afi faʻatinoina tatau. E le gata i lea, o le faʻamamaina o pamu faʻamautinoa lona uiga afai e sua le vai i fafo, o le afi e otometi ona faʻateʻaina ma ua faʻamatuina le pamu lapataiga. I tulaga uma ia e lua, o le afi faʻaititia lona faʻaaogaina malosiaga pe a fai e laititi le malosi e manaʻomia e faʻatautaia ai punaoa avanoa.

Afai o le faʻaaogaina o tele Motors i le pamu talosaga, jockey pamu faʻatonutonu mafai foi ona faʻaleleia le faʻaaogaina o eseese tele motors. Atonu o le manaʻoga e manaʻomia na o se tamaʻi afi e faʻaaogaina, poʻo se tuʻufaʻatasia o se laʻititi ma le tele afi. O le Pump Genius e faʻaopoopoina ai le fetuutuunai e faʻaaoga ai le lapoʻa o le afi mo se fua faatatau o le tafe.

VSDs mafai foi ona faia otometi le faʻamamaina o le afi impeller, ia mautinoa deragging o loʻo faʻatinoina i taimi uma. O lenei taofia le afi i sili lelei tulaga lea ei ai aʻafiaga lelei i le malosi lelei.

Afai e te le fiafia e totogi 30 taimi le tau afi i malosiaga pili i le sili atu i le sefulu tausaga, ua oo i le taimi e faia ai nisi o nei suiga. Latou te le tupu faʻafuaseʻi, ae o se fuafuaga faʻataʻatitia e faʻatatau i ou sili le le aoga togi togi o le a mafua ai le taua malosiaga faʻamanuiaga.


Taimi Post: Nov-09-2020